theZtyle.com

海洋公園15周年慶 [攞你命15!] Ocean Park x bossini 2015 哈佬喂喂喂喂.... ... [複製鏈接]

海洋公園聯乘 bossini 一年一度的哈佬喂又黎啦~
不知不覺已經樂園已經攪咗15年
哈佬喂

我自己近幾年都會同朋友仔一齊去感受下
雖然明知係真人扮演, 但都會拖緊朋友隻手, 會大叫出黎, 成班朋友去會好好玩
今年先多謝 bossini 送飛比我同男友黎到優先場
優先場在晚上6時至11時, 放工後即衝...
今年主題以以「8間鬼屋、10種體驗」作賣點, 唔知我可以玩到幾多個呢?!

以前多數朝早黎睇動物玩機動遊戲, 不過近年大量國內同胞都喜歡主題公園, 都唔想同佢地爭
優先場就多無呢個煩惱! 
黎到嘅時候已經黑蚊蚊啦~入到樂園範圍都聽到播放緊d恐怖音響, 好有氣氛呀!

入場拎番條手帶先, 因為有佢先可以入鬼屋玩架
仲有仲有, 記得起閘口拎樂園地圖呀

話哂都由 bossini 贊助, 又點少得要介紹一下今年推出嘅哈佬喂系列呢

哈佬喂話哂都帶神秘感, 男女裝系列都以深色為主, 
衣服上會有些夜光效果, 入鬼屋玩時, 效果就會出黎啦~
男女裝各推出2個款式

女裝

童裝就多一點, 恐怖得來又帶可愛

每次黎到海洋公園, 總要入去近大門的商店, 起呢度最多最齊紀念品
就連剛才介紹嘅 bossini 哈佬喂衣服都有得賣
Yo, 我同骷髏男友身上都著緊 2015 Ocean Park x bossini 系列喔
我手上既電鋸玩具好正

根據過往嘅經驗, 街上會有不同嘅鬼出沒 
行完商店出來不遠處就已見到幾隻....佢地好大方會同你影相
呢隻艷鬼都幾靚呀, 個妝化得好好呀! 

開心鬼一見我地就好多野講, 其實一d都唔恐怖, 見我笑得咁開心就知啦

得幾個小時, 時間無多, 每次都想去齊玩夠幾間鬼屋
受過幾年經驗所得, 通常最近門口第一間係最多人排隊,
所以事先同男友決定好, 如果人多的話就放棄, 過另一邊有更多鬼屋
可是第一個"極樂嘩鬼運動會"未開始...呢個好似係睇show, 所以即時skip

佢嘅對面就係Walking Dead Fox陰屍路
喂, 好正囉! 勁有氣氛
睇下Fungling同佢男友果張....正到我不得不po

西洋鬼喪屍造型其實都幾嚇人架

前少少又係陰屍路嘅影相位, 呢個仲正, 不過有條小人龍, 所以又放棄
只好望下人地點擺po點影
怕入鬼屋嘅朋友仔, 呢2個大熱影點必影呀!!!

隔離以為係鬼屋嘅"異種突襲大屠亡", 都係有條小人龍
望過後, 原來係要有點體力才玩得, 入面好似有個大吹氣場地

唔可以著鞋, 只可以著襪先玩得, 所以入口會有工作人員向你兜售襪子 (每對$15)
不過見同"鬼"無關, 又有點多人...所以我地又skip了~

唉...兜兜轉轉仲未入到一間正式嘅鬼屋架
途中又同下d遊魂野鬼影下相先

終於起過另一邊山頭前, 玩到一間鬼屋啦
驚唔驚?! 留待你地自己體驗下啦, 講得太多你地會無哂驚喜
不過以樂園入口最近的鬼屋來說, 今次排隊的時間快咗好多了, 人亦唔算多

男友望過地圖後, 知道另一邊山頭會更多鬼屋, 於是坐海洋列車過去 (夠快, 最主要是男友偎高XD)
一出車箱, 見到有show做喎, 刺激的"玩火表演"及"歌舞表演", 2個都好吸引
每晚定時表演的, 要留意住時間喔!

其實海洋公園都幾大....每間鬼屋分怖都有點距離
過咗山頭後, 亂打亂撞來到"魔偶凶靈工坊"
入面有好多洋娃娃, 都幾得意....行行下就......(自己體驗啦)

當晚優先場唔算多人排隊, 鬼屋很快就可以入得去 (我不是拎著優越門票架)
每間鬼屋逗留至少5分鐘, 我地覺得設計鬼屋的人很犀利
樂園為慶祝哈佬喂舉辦15年, 特別設計"15年驚異回魂"

幾個鬼屋對比, 呢間是恐怖一點

去"15年驚異回魂"前要經過海洋公園最經典, 拍戲影相必到的長電梯景點
幾歲同屋企人黎玩時, 都有留低過我們這一家的足跡架!
長長的電梯夠哂光, 又夠時間擺出唔好po屎
又要留下倩影先
我呢件bossini限定哈佬喂tee是蝙蝠袖來的
比夏天tee厚身一點, 舒適的棉質地, 入秋很適合

有帽設計, 夠sporty, 襯番我style

心口的BOO字是夜光字來的, 全件一點點灰色細少的是骷髏頭印花
肚位有個小袋子, 都幾型! 
呢件衫就算過咗哈佬喂都可以拎番出黎著

全晚我地入過4間鬼屋, 比上年叻咗, 仲有好多時間影下相
最後一間, 我覺得個設計好靚, 好似一間華麗嘅豪宅咁, 不過多咗d鬼之嘛

今年其實仲有一間「H15」, 係以頭七作主題, 不過要上網預約先可以玩
我上網睇過, 係比參加者感受中式死亡觀, 好似係單獨一個人入去玩
海洋公園網址提供的內容: 
頭七「屍」人遊正式上路,10分鐘超感官驚嚇唯你一人獨享! 
先參加自己喪禮,然後直送酷熱火葬場,再由地獄使者帶你直達陰曹地府,
親身經歷滾滾血池和勾脷筋刑場等陰間極刑! 猛鬼冤魂沿途一路追殺,
恐懼感直逼埋身! 究竟最後你能夠折返陽間,還是嚇到魂飛魄散?

真係好驚, 一定唔會入鬼屋嘅朋友仔, 樂園都有其他攪作比你地嘅
今年就有"多拉A夢哈佬喂影城", 大人小朋友都啱啦~

對唔住....太黑影出黎嘅相有d震同濛

由於時間關係....我地只係入去望咗幾眼而已

因為要趕去另一個地方
今年有珍寶珠, 萬樂珠同Tim Tam糖果贊助
帶出Halloween的傳統Trick or Treat

過咗呢個關口, 工作人員向每位來賓派發一個小紙袋
用黎做咩?! 緊係比你地袋走d糖果啦

不過唔係話袋走袋架喇, 入面有幾個遊戲要過
贏咗先可以得到糖果架 (放心....小鬼們的問題都很容易的)

除咗最後果關Tim Tam無玩到之外, 我拎到咁多糖果呀~
所以黎海洋公園哈佬喂唔一定要入鬼屋, 小朋友都可以感受下呢個西方傳統節日!
大人應該都好開心

成晚著住bossini呢件鬆身棉tee覺得好舒服, 又唔焗身~
bossini d衣服平民價, 質料舒適, 著得過!

海洋公園2015哈佬喂資料: http://halloween.oceanpark.com.hk/

bossini網上商店www.bossini.com

Facebookwww.facebook.com/bossini.group

顧客服務熱線:  (852) 2371-1633

博文地址:http://www.theztyle.com/home.php ... 9&do=blog&id=290460

骷髏男友都幾fit幾高大, 快d比個樣我睇下!

fit乜鬼, o岩o岩影唔到肚腩位咋haha

影唔到>就算有都好細啦!

唔係囉....
比佢知, 開心死佢呀

分享一下,download 手機app Klook買海洋公園哈囉喂 $260咋!