theZtyle.com

我的長途航班大幫手! ♥ NIVEA 全方位美白系列 [複製鏈接]

Bonjour!
Kylie 很久很久沒有發文了, 因為這段時間實在發生太多事情
先後就去了韓國和法國旅行
聽起來很棒對不對? 可是中間卻是波折重重 搞到我心力俱疲啊:(

廢話不多說了
不知道有沒有人坐過長途飛機
坐過就知道 長途飛機除了時間難熬, 而且皮膚還會變得超級無敵的乾燥!!!!!
以前我也聽說過坐飛機皮膚會變得乾燥
可是我之前還沒有坐過整整12小時的飛機, 所以這個情況是一點都感覺不到
但在這趟法國之旅之後, 我就深深體會到了/0\

坐飛機的感覺確實很棒 可是你知道嗎?
當你還在興奮你可以在雲層之上遨遊天際的時候
高空中的紫外線已經很興奮的在入侵你的皮膚
紫外線的害處大概不用我來多說了
最簡單就是會讓皮膚曬紅繼而變黑, 加速皮膚老化 這些都是女人的天敵!
所以無論是坐短途飛機或是長途飛機, Kylie 都一定會搽好防曬才會讓自己上飛機

而這兩樣就是Kylie 對抗長途飛機為肌膚帶來傷害的小法寶!
NIVEA 美白即時抗曬系列

面部美白即時抗曬乳液 SPF50美白即時抗曬乳液SPF50專利即時抗曬技術
一搽立即發揮防曬效果,高效抵擋UVA 及UVB,讓肌膚免受陽光的傷害。 
特別添加了甘草精華,令肌膚保持淨白。

配合骨膠原的升級保護,有效預防因日曬而出現的皺紋。質地輕柔清爽,水潤透薄,肌膚零負擔。 
面部美白即時抗曬乳液 SPF50適合面部每天使用,亦可作妝前打底。
美白即時抗曬乳液 SPF50適合全身的高效防曬護理,是外遊、海灘及戶外活動的必備防曬乳液!  

小小的一支就算放在包包裡也是非常方便唷:)

這兩個小法寶不僅僅在航班上救了我的皮膚一命 
而且也在法國救了我的皮膚一命
坐飛機去法國, 最快的直航航班也要10個小時才能到達
而Kylie 在去的時候足足要用13個小時

其實之前去韓國已經感受到皮膚乾燥的情況
因為韓國相對比香港乾燥許多
可是法國更甚啊!!!!!!!
這兩趟旅程我都用掉一支保濕噴霧了  

以往的防曬產品一般都需要在日曬前15-30分鐘搽上
才可以發揮到防曬功效
可是現在的生活步伐太急促 以及Kylie 永遠都把事情趕到最後一刻
所以能夠即時抗曬的產品是很重要的

NIVEA 這兩支防曬都可以即時起到防曬功效
超適合我的!

面部美白即時抗曬乳液 SPF50 HK$55.9/30ml
這個面部防曬有SPF50 以及PA+++
可以有效防止皮膚曬傷和曬黑喔!!

質地其實有稠 而且在香港等潮濕悶熱的地方使用略嫌黏笠
還好不會感到局促 也沒有阻塞毛孔
不過要注意剛塗上去會有點泛白
以小量兩次的方式塗上就可以避免了
但是肌膚會變得很有光澤 很QQ 的樣子

可是法國真的比我想像中要乾燥許多
可惡的表哥還騙我不乾燥\___/
雖然每天都在下雨, 可是都冷得要命 皮膚也乾到脫皮呢大佬

在法國用這款防曬是非常適合 
最初兩天我還在用BB 霜 可是每天都脫妝
因為就是被表哥騙了 害我帶不夠保養品= =
結果就轉用了這款
雖然沒有任何遮瑕功效 可是我的皮膚一整天都不會感覺到乾燥

在飛機上我也是搽它
高係數的防曬值和有力的保濕 讓我整個旅程都很安心
儘管在香港用真的不合適

這個是美白即時抗曬乳液 SPF50 HK$105.9/125ml
也是高達50的防曬係數和最高的PA 值

質地跟面部防曬一樣 相比起其他的身體防曬都要難推
而且只比面部防曬要清爽那麼一點點:(
香味倒也不錯 至少合符我的口味
除非是乾燥肌的美眉 否則在香港等潮濕悶熱的地方來還是不合適!

雖然感覺比較黏笠
可是在法國又是剛剛好的
不過我在巴黎的那個禮拜都沒有用它
因為每天都很冷而且在下雨
我都是離不開外套

天啊 巴黎的6月根本就是香港的1月!
可惡的我全帶了夏天穿的衣服去
沒生病算是我抵抗力夠強唄!!!!!!
LUCKY!!

然後去普羅旺斯的三天
因為鞋子被我在巴黎穿爛了
所以就買了黃色那雙

普羅旺斯和巴黎的天氣簡直就是天淵之別!!!!
天氣好到不得了
雖然很熱 可是卻不是香港的那種
整個人非常舒服
我到現在還在想念那邊的氣候呢T___T

去Provence 短短的三天
因為忘了幫腳丫搽防曬
我的脚面就這樣給曬黑了
可是上身有露出來的地方因為有搽防曬
是一點都沒有曬黑

所以NIVEA 這兩個防曬產品
防曬能力是不容置疑的啦!!!!!!
我現在還是有在用身體防曬那一支
雖然是夏天, 它的質地也比較黏笠
可是因為我喜歡用熱水洗澡
所以皮膚還是挺乾燥的
能將就一下來用

接著就到最最最最得我歡心的產品
NIVEA加倍淨白修護乳液 HK$59.9/400 ml

經過一整天的烈曬,怎能少了曬後護理? 
NIVEA加倍淨白修護乳液蘊含高達50倍的維他命C,只需7日全身的肌膚變得淨白透亮。
添加了Camu Camu和 Acerola Cherry趕走暗啞肌膚,獨特配方可以修復微小受損肌膚
配合UVA及UVB防曬因子,提升肌膚天然抵禦紫外線的能力,防曬同時令肌膚變得淨白透亮。
質地柔滑不黏膩,給您的肌膚溫柔的呵護。 

質地真的非常非常的清透 
而且味道超香的 我管人工不人工 反正對我口味就可以啦!
個人也有用過Vaseline 的那款美白乳液
感覺這款更容易推開

現在晚上都會開冷氣 偏偏開冷氣會讓肌膚變得乾燥
即使是夏天我還是會堅持搽乳液
這樣冬天來到的時候 手肘那些位置還是保持水嫩柔滑的
試想想 要是全身的肌膚都滑溜溜
忽然看見那些肘部位置的肌膚出現折紋 像啊婆一樣
這多煞風景呀

從巴黎回來我都在搽被曬黑的脚面
現在已經白回來一半了
而且手臂的肌膚都變得更有光澤
就算白也要白得透亮啊
在陽光的映射之下 對比起其他同膚色的朋友
我的顯得更加明亮的
就好像發光一樣  
讓我超得瑟的XDD 

Kylie 這次的分享就到這裡了
在這裡非常感謝Crystal 對我的包容
畢竟我這篇文真的拖了好久好久

最後就為大家送上香港的日出吧
這是從法國回來是在飛機上面拍的
天剛剛亮起來
配搭著還沒有完全驅散的黑夜景色
整個美極了!!

這大概是坐長途航班才享受到的待遇吧hehe

Au revoir
再見囉:)

原文地址:http://kylie.theztyle.com/home.p ... 2&do=blog&id=157497

KYLIE 太幸福la~

好明白長途機既痛苦..
因為我自己成日aus,hk 兩邊飛 加上次次都要轉機 就更痛苦!!

我自己平時就係袋枝花水係袋度 隔一兩個中就噴下
同埋到前1個中會洗臉 同茶番精華同cream個d

我都想去

我接受唔到太潤><~~

發生好多不幸野~~又爛鞋又帶錯衫~~但係都應該有快樂事既~^^

hehe 不過洗左好多錢啊!

我本身都諗住轉機因為平D 但搞搞下得番直航揀
坐完直航已經想像唔到轉機會點了><
sis 真系好辛苦 但系轉機往往又平D
我就系被表哥呃左話唔乾, 帶既skincare 唔夠保濕
唔系有呢兩支咁潤, 我每朝真系好煩惱><

我而家想去埋英國, 德國同意大利@@
今次無去到曬左><

我系香港都好難接受到
但系系飛機同法國個到無左佢地我會乾到死!!

當然有啦hehe
飛機降落到法國個刻先有番D 真實既感覺haha

甘又係~~氣候唔同XD

你好有$$$

所以我對佢地系又愛又恨...
默默地等待冬天來臨@@

我要轉機吾係為平牙!! 係因為我住個個城市冇直航!!
我見啲人係singapore轉都係平得個幾百蚊所以我屋企人都係買番直航俾我
但我係要另外搭多程donestic flight先番倒去.... 先搭domestic再轉interbational係冇問題的但掉番轉個時真係會好想喊
因為我次次都訓吾倒......又乾又悶真係好難接受

真係好慘牙 好彩你有呢兩枝炸
有冇鬧你表哥??

去完就破產啦T___T

你係富婆,去到歐洲玩

去旅行前一定要check清楚當地天氣呀

OIC! 我表姐都系咁
SIS 搭直航系搭邊間?
我搭國泰覺得都還可以 但系再長D 時間我都會頂唔順!
除左又乾又悶又訓唔著 仲坐到PATPAT 痛!
我覺得適應時差系最辛苦啊...

無啊, 因為佢已經成日被我媽咪鬧haha

歐洲系強逼屋企人資助XD
我自己既只夠去韓國玩咋...
我而家雙失仲要無零用啊/__\

終於出文啦kylie你!! 咁大支NIVEA 好抵呢! 我之前係sasa都看到呀 ~~ 用完會考慮買NIVEA

我係搭國泰嫁 一向都好滿意但最近呢幾次飛都吾係幾滿意d service
希望今次有進步啦 始終都係一間我一直支持既航空公司

我時差又ok wor可能吾係差太遠!!
但最辛苦始終都機倉環境 我成日都諗會吾會撞倒啲人真係拎塊面膜黎敷哈哈

sis下次點都拎定多啲保濕東東 安全啲D

hehe 的起心肝趁放榜之前出下嘛!
你指防曬個枝定lotion 個枝?
香港一出門口就已經會出汗\__/ 討厭!!
而且天空也特別美!

oh really..我系遇過一個麻麻地
sis 黎緊番黎啦? 應該儲落好多飛行里數;)

我去法國10日, 到第7日先適應法國個邊
3日之後又要番HK, 頭個兩日look 到朝早7點先訓得著
又搞左成個禮拜= ='''
我原本都諗住敷面膜架 但系經濟艙個環境令我唔系好想敷haha
所以落機個晚就即刻系屋企敷嚕~
經濟艙確實坐得唔太舒服~_~

一定啦!! 不過唔知等到幾時先到下次呢hehe

我指400 ml個枝呀~~  但白得快唔快呀 ?? 我估應該唔係太有效果? 不過lotion黎講算抵!! 希望你考得好啦 !! 就快放加啦 20號 /_\

我覺得都OK 快啊! 一個月個曬痕已經無咁明顯
而且我都系夜晚記得先搽咋
之前巴黎一番黎簡直好似鐘無豔咁@@
的確以lotion 價錢黎講好抵啊!!
我都希望啦><

我係番左黎一個月宜加番去喇!
可能係我飛得多所以見得多啲吾太好啦
我好睇啲空姐既服務態度始終我都吾想飛得吾開心

我媽媽成日飛kui俾啲分我換機票的

喔 原來系咁!
同意! 佢地既態度真系會影響心情
雖然我只系遇過一個, 不過已經被佢影響到
好彩個個系中途停留個時換班走左姐

wow! 我今次都唔記得儲sosad

咁就慘啲 咁大意嫁

我成日都會遇到啲好惡既空姐 可能我黑仔
次次我都覺得好無辜.....
人地都冇做錯咩><"""

真系勁傷心, 去巴黎都唔少分架
起碼可以換下D 戲飛去睇戲T__T

好惡? 點惡法???

係啦歐洲多好多! 宜加仲有冇得拎番嫁??

我岩岩番黎個時個空姐派飛機餐啦
咁我個塊板就揭吾倒落黎
kui係咁問我食咩我心諗你可吾可以等我一下
點知kui就好大力拍咁整個板落黎
然後又好嬲咁問 小姐你食咩
我個刻好無奈

短期內可以去2次旅行,幸福

都要你屋企肯,又有$$先得

其實一般唔系太窮既屋企其實都得既
睇在洗唔洗儲姐..
外國人佢地都唔儲錢, 賺完一年就洗盡佢咁
黎緊幾年應該無咁得閑可以去旅行啦...
趁考完公開試放長假, 有幾何仲會有呢D 長假啊@@

點會仲有呀? 唔系要即時先得架咩?

@口@ 咁暴躁!!!
唉...但系我地又可以點, 唯有焗住道氣啦
不過我又諗番起, 我之前搭長途機停機系amsterdam
再由個到去paris 既時候, 佢會排D 餐包俾我地
去個次派既勁大個又好味, 但系番黎個次就派個勁細個好似普通麵包鋪買到個D 咁@@
然後被我見到D 空少空姐系攞勁大個又好味個D 黎食-3-
可能我太喜歡食包啦@@

但之後就要努力儲錢拉!!T__T

我屋企都要供樓

下係呀!? 我太耐冇買機票

嘩咁衰既特登留番啲好味既俾自己!?
我次次都吾食個包 徐非係牛角包個隻但我吾記得我食牛角包個次係吾係國泰喇
圓形個啲我吾中意因為覺得冇味
同埋長途機有個我吾中意既地方就係我次次落機都覺得自己有好大既飛機味!!!!! 我上次落機覺得自己聞落係飛機餐lol...

其實我都唔知啊
你以前系點架??

haha 我好中意食包架!!
我可以攞佢黎當正餐, 不過媽咪唔俾
因為好易肥..
飛機味??!! 我又無留意過
不過有都正常啊..飛機咁多人坐過
而且又咁長時間留系入面
所以我一番到屋企都會即刻沖凉!!
仲可以精神D tim 啊嘛

patpat 住左幾年??
屋企就系因為呢兩年供完先有錢去咋

早排先供完,之後佢地又退休

oh...所以你要好好加油!!

good!!!!!!!!!!

加油吧!!!

呼終於番到自己城市哈哈:
今次既service好好
仲要係飛機度敗左枝dior lipstick同lip gloss

係覺得自己個身有一陣飛機餐既味 啲飯局住好耐咁既味(((((((
我都會飛奔番去沖涼盡量吾俾熟人見倒我岩岩落機個樣!!

我未試過咁既情況牙 sis你不如試下打電話問下可能會有辦法呢

呼終於番到自己城市哈哈:
今次既service好好
仲要係飛機度敗左枝dior lipstick同lip gloss

係覺得自己個身有一陣飛機餐既味 啲飯局住好耐咁既味(((((((
我都會飛奔番去沖涼盡量吾俾熟人見倒我岩岩落機個樣!!

我未試過咁既情況牙 sis你不如試下打電話問下可能會有辦法呢