theZtyle.com

AUBE couture 热辣辣的神秘彩粧駕到! [複製鏈接]

做咗大肚婆5個月啦,
而家想扮無大肚都没辦法,個肚已經遮都遮唔到,
肥咗成15磅呀,直情係個人肉球了。。。
老公話我反而越来越貪靚,
或者是走様的身材要靠其他野補返啩!!!

多謝BE及時送来的SOFINA新彩妝,以慰藉我日受打撃的心靈!
試用前並未知究竟出咗咩新產品,好神秘呀!
令我非常期待。。。

2011年12月 AUBE couture全新彩妝產品热辣辣奉上!!

Designing impression eys 彩形明眸眼影組合
Designing puffy cheek    彩形閃爍胭脂
excellent stay rouge     彩形持久水感唇膏

有小小眼影控的我第一個下手的當然係眼影啦!
Designing impression eys 彩形明眸眼影組合  HKD240

全新3款色彩組合,令眼影家族現有7款可供選擇
好開心拿到557紅棕色系試用,係我最飛佛的顏色呀!!!
眼影質地是我最擁戴的PIGMENT,顏色實而貼服,
低調得来带有少少偏紅基色,有小女人獨有的妩媚感覺!

如果你仲未識或者學紧化妝,
那你就一定唔好错過這盒:【只要照着顏色的位置順序塗抹】的眼影組合哦!

打開精美的包装,你會發現AUBE couture好贴心的準备了一張透明膠片,
清楚標明使用次序,甚至是該搭配的使用工具,
絕對不會有搞錯上色順序的問题,
還带有和諧上下眼線粉,一盒岩嗮完整眼妝的全部需要哦!!

即刻比大家睇下我的學習效果啦:

都唔需要再費唇舌多解释化妝過程,
跟住做,輕鬆塑造大而分明的自然眼眸哦!

日頭返工拍拖最適合的裸妝靠佢一D難度都無,那夜晚呢?
小小添加就可以完成轉换啦!

最重要的當然是再加粗眼線啦!我就用上自己的liquid eye liner哦。
然後在眼尾下角位置用4號色填上,眼頭三角位則加上5號閃粉!
如果你要戴上假九就更加PERFECT啦!
是不是很簡单呢?

第二様要介紹的是可愛到極的胭脂哦!
Designing puffy cheek    彩形閃爍胭脂 HKD230

粉舆撲一體的PUFFY 胭脂拎上手都覺得自己後生咗唔少,
實在太KAWAII啦!
第一次使用要先在手背上多拍几下,
让胭脂粉末可以完全渗透到PUFFY的撲中。

附上的【胭脂導向環】讓我再次驚嘆AUBE couture的細緻用心,
任何人都可以簡单定位哦!
原本我都習惯由臉頰向太陽穴以斜角塗抹,
說是可以給人以成熟的印象,
但實在是要我在臉上化上有可愛效果的胭脂太難哦!
我的颧骨太高,一不小心就有驚嚇效果呀。。。。

今次有了【胭脂導向環】,我都想試試我的可愛妝容,嘻嘻!《—— 大肚婆仲想扮可愛。。。

使用最新的413號純橙色,
先将導向環突出的部分以水平位置對準鼻翼側邊以确認準确位置,
再對準刚才的定位咚咚地輕輕拍上!
带有珍珠粉末的橙色胭脂顏色並不深,不用怕下手太重啦!
有木有比較可耐呀?? 《—— 連講話也要配合,真受不鸟。。。。

赶快进入下一項產品,我怕觀眾快扔我香蕉皮喽。。
excellent stay rouge     彩形持久水感唇膏 HKD220

很簡約的外觀設計,承袭AUBE couture一贯的粉色系包装,
新发售全12色哦!
PS:那麽多色我怎麽就試到最深的BE802哦,最悲催的就是這個時刻啦!
還好我的唇色是宇宙無敵深,又幾適合哦。。。555,我都想粉嫩嫩呀!

全新持久唇膏採用了嶄新開發的【持久色澤及滋潤配方】,
高保濕成份配方含有: 洋甘菊精華,搅鯊烯,
及SOFINA最為人所熟悉的 :细胞間脂質護理成份(保濕)(Cetvl-PG Hv droxvethvl Palmitamide)
持久效果比其他唇膏更加出色!

送上變形嘴一隻 。。。
PS 傷心事一件: 尼一世人未試過係嘴度生野,有日訓醒竟然發現自己的下嘴唇肿得好似潤肠咁,
                            5555.。。。。 大肚婆火氣使唔使咁大呀!!
考虑到仲有小小傷口,咁試住半邊嘴比大家睇喽,
都可以對比下嘛!

唇膏質地十分順滑,顏色都好出好貼服呀!
大肚婆的唇特别乾燥嘅,
但是用尼一隻唇膏竟然唔使預先擦潤唇膏哦,
輕柔的油分柔滑地順住嘴唇延展開!
簡直可以講係我用過最保濕的唇膏哦!!!

即使我擦住半邊嘴去散步,無擦果半邊被風吹到好乾好難受,
但擦咗持久水感唇膏的半邊却HOLD住了呀,
两個小時後,依然KEEP住D色澤同滋潤度!
不過,如果可以平小小就好啦 ~~~

多謝大家耐心睇完大肚婆咁長氣的介紹,
肚里的阿B已經開始抗議我坐得太耐喽,
下次見啦!

原文地址:http://www.theztyle.com/home.php ... 2&do=blog&id=130700

大肚喇~~??!!! very happy!!!~

有左!恭喜晒,唔怪之你最近少左出文啦

係呀,5個月喽~~~ 以後要同你多D請教教BB心得!

卧咗床3個月,而家總算可以趴趴走了。。。

平時小心喇